12 december: Rond het Midwintervuur

Bekijk de video van deze bijeenkomst.

PFI Nederland nodigt je uit voor de (online) bijeenkomst “Rond het Midwintervuur” op zondag 12 december 2021 van 14.00 tot 15.00 uur. Net als de vorige bijeenkomsten in deze serie, zullen we weer verhalen, gedichten, liedjes, muziek, foto’s, etc delen, die passen bij deze tijd van het jaar. In het bijzonder willen we ruimte maken voor regionale verhalen. Voertaal is Nederlands.

Met Midwinter, ook bekend als Joel(tijd), Yule(tide) of Alban Arthan, is de dag van de Winterzonnewende. Dit is de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Voor de druïden begint het nieuwe jaar met Midwinter (en dus niet met Samhain).

Midwinter is een tijd van inkeer en het omploegen van de eigen geest. Het is ook de korste dag van het jaar, die markeert dat de zon (en dus het licht en de warmte) begint aan de lange reis terug. Of poëtischer: het is de dag dat de zon herboren wordt.
Voor anderen houdt Midwinter de belofte van nieuw leven in, de belofte van het terugkerende licht, ook al is dat voorlopig nog niet zichtbaar. Daarom vieren sommige heidenen en paganisten met Midwinter de bevruchting, oftewel de conceptie.

We zien uit naar een bijeenkomst met vele nieuwe en bekende verhalen, gedichten, liedjes, muziek, foto’s, etc.

We hopen je op 12 december te ontmoeten!

Morgana

Morgana is the International Coordinator for Pagan Federation International and has been actively involved in the PF since 1997. She is also involved in URI Netherlands (since 2008) and represents PFI in the interfaith dialogue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als je doorgaat met deze site te bezoeken, dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder de cookie-instellingen aan te passen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluiten